کسب مقام ارزشمند دوم توسط تیم Sutechsat در هشتمین دوره مسابقات ملی و دومین دوره مسابقات بین‌المللی کن‌ست ایران

هشتمین دوره مسابقات ملی و دومین دوره مسابقات بین‌المللی کن‌ست ایران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نظارت مرکز ملی فضایی ایران در دو کلاس سنجشی- ارتباطی و علمی- اکتشافی برگزار شد که تیم sutechsat از دانشکده برق دانشگاه صنعتی شیراز موفق به کسب مقام ارزشمند دوم در کلاس سنجشی – ارتباطی گردید.

دانشجویان پرتلاش ونخبه دانشکده برق که در اين تيم مشارکت داشتند:
امیر حسین نادی
 عباس کاکولوند
محمدرضا زارع نژاد
آرمان کیانی
آرمان صفرنژادیان
علیرضا صالحیان
و همراهی مهدی عندلیبی

این مسابقات شامل تمامی جوانب طراحی، ساخت و آزمون یک پروژه‌ فضایی از گزارش طراحی اولیه آن گرفته تا پیاده‌سازی در روز عملیات و ارائه نتایج پس از آن بود. در این دوره از مسابقات، الزامات بازتاب جنبه‌های مختلف مأموریت‌های واقعی فضایی از جمله مأموریت‌های سنجش از راه دور، مخابرات، زیستی و خودکارسازی برای تیم های شرکت کننده در نظر گرفته شده بود.

مسابقات کن‌ست شامل طراحی، ساخت و آزمون یک سیستم کوچک هوافضایی بود که طی آن تیم‌ توانستند چرخه عمر چنین سیستمی را تجربه کنند. مسابقات کن‌ست ایران با هدف ایجاد زمینه‌ای برای رشد کیفی دانش و تجربه دانشجویان و علاقمندان به فناوری هوافضا و علوم مرتبط با آن و شرکت در رقابتی هیجان انگیز و مطرح شدن ایده‌‌های نو، طراحی و هر سال برگزار می‌شود.

واژه‌ کَن سَت از واژه‌های کن (can) به معنای قوطی و ست (sat)، مخفف واژه‌ (satellite) به معنای ماهواره، ساخته شده است. کن ست را می‌توان با وسایلی همچون راکت و بالن از ارتفاعات مختلف رها کرد تا ماموریت مورد نظرش را انجام دهد. افزون بر آن، سامانه‌های فرود متفاوتی می‌تواند برای کن‌ست استفاده شود که شاخص‌ترین آن‌ها چتر (Parachute) است. کن‌ست‌ها در دو کلاس استاندارد (که ابعاد آن در حد قوطی نوشابه است) و آزاد (که حجم آن به یک لیتر محدود می‌شود) طراحی و ساخته می‌شوند.

این سامانه یک فرصت آموزشی برای دانشجویان که علاقمند به طراحی و ساخت ماهواره‌ای می‌باشند، فراهم می‌کند. یک کن ست باید شامل همه‌ی بخش‌های اساسی یک ماهواره از جمله زیرسیستم‌های توان، مدیریت داده و فرمان و مخابرات باشد تا بتواند به صورت مستقل عمل کنند.

دانشکده مهندسي برق و الکترونيک با تبريک اين دستاورد ارزشمند، استمرار موفقيتهاي دانشجويان و انجمن هاي علمي را از خداوند منان حواستار است. همچنين لازم مي داند که از حمایت معاون محترم دانشجویی جناب  آقای دکتر اسلامی از انجمن های علمی قدرداني نمايد.